Tips voor medewerkers; hoe blijf je aangehaakt?

Van de een op de andere dag zit je thuis te werken. Gedeeltelijk of helemaal. Niet meer elke ochtend naar het HagaZiekenhuis, geen live contact meer met je collega’s, niet even een praatje bij het koffie apparaat of iets afstemmen met je leidinggevende. Het is behoorlijk wennen.

Je mist de sfeer, het gevoel van ergens bij horen en merkt dat je niet meer volledig aangehaakt bent.

Hoe zorg je ervoor dat je op de hoogte en betrokken blijft bij de activiteiten binnen het ziekenhuis wanneer je leidinggevende jou heeft verzocht om thuis te werken?

Hoe voorkom je dat je straks bij terugkomst in een nieuwe wereld terechtkomt waar het wellicht lastig is om er als vanouds terug in te passen?

  1. Blijf op de hoogte van de overlegstructuren binnen de afdeling en de informatievoorziening (C-brief, actualiteiten, etc.).
  2. Structuren en afspraken veranderen razendsnel, wees erop bedacht, zoek en vraag informatie na als je vermoedt dat je kennis ervan verouderd is.
  3. Vraag in deze overlegvormen actief waar jij kan ondersteunen.
  4. Zorg voor een goede thuiswerkomgeving. Wanneer deze er niet is, overleg dan met je leidinggevende naar de mogelijkheden. Klik hier voor de afspraken, welke je ook terugvindt op iProva – locatieonafhankelijk werken.  Zie ook de tips over thuiswerken.
  5. Zorg goed voor jezelf, voor structuur in de dag en wees transparant over je dagindeling. Klik hier voor deze en meer tips.
  6. Blijf in gesprek. Dit klinkt als een open deur, maar als je niet vertelt wat je voelt of denkt, weet de ander het niet en gaat iemand het zelf invullen.

Bespreek bijvoorbeeld aan het begin van de dag of een dienst hoe het met jou en je collega’s gaat. Dit verbetert de samenwerking en samenhorigheid.

  • Hoe start je een goed gesprek? Haal een keer adem of wacht een paar seconden om tot rust te komen voordat je het gesprek begint. Een goed gesprek duurt net zo lang als een slecht gesprek maar levert 50% meer vitaliteit op!
  • Blijf ook in gesprek met andere collega’s en/of afdelingen over zaken die niet soepel lopen.
  • Complimenteer elkaar als het wel soepel loopt.

Blijf dus als teamlid ook communiceren, neem contact op met je leidinggevende en je collega’s, ook al is het voor even dat “praatje bij het koffie apparaat”. Bel, app of videobel dagelijks om contact te houden als je thuiswerkt- wees daar actief in. Met videobellen kunnen jullie elkaar gewoon zien.

Bronnen: