Wie loopt de meeste Ommetjes?

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je hersengezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. Door dagelijks een ommetje van ten minste 20 minuten te maken, werk je aan jouw mentale gezondheid, daarmee kun je je (werk)stress verlagen en verbeter je je stemming. Wie wil dat nou niet?

De bekende hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder is ook overtuigend:

Om je gezondheid te bevorderen en je kans te geven op een mooie prijs, doen we als Haga mee aan het Ommetje. Dit is een speciale bedrijvenchallenge van Bereikbaar Haaglanden en de Hersenstichting. Het is een ‘wedstrijd’ tussen jou, je team, collega’s van het Haga en andere organisaties in de Haagse regio. Je krijgt punten voor elk Ommetje dat je maakt.

Doel is tussen 1 maart en 30 april zoveel mogelijk ommetjes te maken. Daar krijg je punten voor en wie aan het eind van de periode de meeste punten heeft behaald, wint een prijs.

Hoe verdien je punten?

Je krijgt punten voor elk Ommetje van minimaal 10 minuten. Voor de aanbevolen 20 minuten krijg je 5 XP. Daarnaast kun je extra punten verdienen door een aantal dagen achter elkaar te lopen, vroeg op pad te gaan en door daadwerkelijk te bewegen.  

En de Haga-winnaar is…

Na twee maanden weten we wie de winnaars zijn. Voor de Haga-collega met de meeste punten is dat een waardebon van 100 euro voor outdoor- of sportartikelen. De deelnemers van het beste team maken ook kans op een leuke prijs.

Winnaar Bereikbaar Haaglanden

Na twee maanden wordt ook een overall winnaar van alle deelnemers (van alle deelnemende werkgevers) in deze periode bekend. Dit is diegene die de meeste ommetjes heeft gelopen plus de nummer 2. Zij krijgen van Bereikbaar Haaglanden als cadeau een meet & greet met Olympisch sprinter Churandy Martina.

Ja, ik wil meedoen

De inschrijftermijn is verlopen. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Meedoen is heel makkelijk. Zo makkelijk dat we in enkele dagen al een enorme hoeveelheid aanmeldingen hebben gekregen… Daar zijn we blij mee.

Voor de duidelijkheid: deelname aan de Haga-teams kan alleen met Haga-collega’s. Wil je partner, moeder of neef ook meedoen? Wijs ze dan op de Ommetjes-app in de Apple app-store of Google Play.

Na aanmelding krijg je meer informatie, waaronder een speciale Haga-code. Hiermee kun je de Ommetjes app in de App-Store of Google play downloaden en installeren. Schrijf je in voor 22 februari!

Blijf juist nu in beweging met de Ommetje-app!

  • Wandelen geeft energie, helpt bij onthaasten en verbetert je creativiteit
  • Met de gratis Ommetje-app kun je toch samen wandelen
  • Elke dag een Ommetje maken is goed voor je hersenen
  • Neuropsycholoog Erik Scherder geeft interessante hersenfeitjes

Hersenstichting

De Ommetje-app  is een initiatief van de Hersenstichting en hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Wandelen houdt je hersenen gezond en het wordt nog leuker met deze app.

Deze competitie is mede mogelijk gemaakt door Bereikbaar Haaglanden.  Als HagaZiekenhuis gaan wij de challenge aan met 10 andere bedrijven die zich ook via Bereikbaar Haaglanden hebben aangemeld.

Mag ik wel een ommetje maken gezien de coronamaatregelen?

Ja, een wandeling maken mag. Bewaar minimaal 1.5 meter afstand en zoek geen drukke plekken op. Houd je altijd aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer weten?

Je kunt alle informatie vinden op de website van de Hersenstichting. Het antwoord op veelgestelde vragen staat op deze pagina.

De kleine lettertjes (privacy)

Voor deze challenge is een bedrijfsaccount aangemaakt op de Ommetjes app van de Hersenstichting. De Hersenstichting voldoet aan alle eisen die de privacywetgeving aan hen stelt. Hun privacystatement staat hier.

Het team van HagaBeweegt beheert het account als een spelleider. De spelleider heeft de teams aangemaakt, kan de namen van de teams wijzigen, gegevens van het totaal aantal gelopen ommetjes zien, het totaal aantal ommetjes per afdeling zien, de rankings per afdeling en wie een ommetje-account heeft aangemaakt. De spelleider ziet geen GPS informatie. De gegevens van de deelnemers blijven binnen het team van HagaBeweegt. Per week maakt de spelleider een Top10 van deelnemers met de meeste ommetjes bekend. Deze top10 wordt gepubliceerd op HagaBeweegt.nl via een link op intranet en de HagaNu.

De Hersenstichting maakt de overall winnaars bekend aan Bereikbaar Haaglanden. De Hersenstichting zal de overall winnaars toestemming vragen voordat de gegevens worden verstrekt aan Bereikbaar Haaglanden. Ben jij de overall winnaar dan zal jij door Bereikbaar Haaglanden benaderd worden voor de meet & greet.

Na afloop van de challenge/competitie ontvang je een enquête om de effecten van de actie te kunnen meten. De Hersenstichting stuurt de link naar de deelnemers. De resultaten gaan naar Bereikbaar Haaglanden. Deelname aan de enquête is vrijwillig.